E tatau ea ona tatou faia ni laupapa ta'avale i palasitika nai lo u'amea?

Ioe ioe!
E masani lava o le mama o taavale e manaʻomia e amata mai mea ma tekinolosi.Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekinolosi, o le tuʻufaʻatasia o mea fou, fausaga fou ma faiga fou ua fanau mai ai se fausaga faʻapitoa mama mama: le tino tuʻufaʻatasia.

1.le mamafa e mafai ona faʻaititia e 60%

O le tino taʻavale masani e masani lava ona aofia ai se faasologa o vaega e pei o le faitotoʻa laulau, pito i luga, pito i luma ma le pito i tua apaau sub-papa, itu ufiufi ipu, fola ma isi.A maeʻa faʻamaufaʻailoga uamea, faʻapipiʻi ipu, tino i ata paʻepaʻe ma faʻapotopotoga mulimuli, o le taʻavale atoa ua faia.I le avea ai o se vaega faʻapipiʻi, o le tino o le punavai autu lea o le mamafa o le taʻavale ma e iai sona sao puipuia i le saogalemu o tagata o loʻo nofoia.I lo tatou mafaufau e pei o lenei.
图片1
O le tino o le tino e tasi e matua ese lava mai luga, ma e sili atu lona igoa e leʻi mafaufauina - tino palasitika.

E pei ona taʻu mai e le igoa, o le tino e tele lava ina faia i se palasitika taʻavale mama, o se ituaiga palasitika.O lenei fausaga o le tino e ese mai le faiga masani o le gaosiga o le tino, e faʻaaoga ai mea polymer nai lo le sila, ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le palasitika faʻapipiʻi faʻapipiʻi e gaosia ai le tino, ona o le mea mata e mafai ona faʻaogaina, o le a le toe manaʻomia e le tino le vali vali. , fa'ate'aina le fa'ailoga ma le fa'asalaina o faiga, o le “rotomolding
图片2
O palasitika e masani ona faʻaaogaina i taavale, ae o le a faʻateʻia se tino palasitika uma?O ia faiga ma meafaitino e mafai ona matua mama ai le taavale.

Ona o uiga o le mamafa mama ma le fausaga faigofie, o lenei ituaiga o fausaga tino e masani ona faʻaaogaina i taavale eletise, lea e ogatasi foi ma le atinaʻeina o taavale fou malosi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ECOmove QBEAK o Tenimaka, o se taʻavale eletise malosi, sa i ai le tele o le tino o le 3,000 × 1,750 × 1,630mm ma le mamafa fetaui e naʻo le 425Kg.E ui o taavale masani o le tele tutusa e sili atu nai lo le 1,000 kg, e oo lava i le Smart laʻititi, ma le tele o le tino o le 2,695 × 1,663 × 1,555mm, o loʻo i ai se mamafa faʻaagaga o 920-963 kg.

图片3

I le talitonuga, o le tino e tasi e faʻaaogaina se fausaga faigofie ma palasitika mama, faʻasaoina sili atu i le 60% o le mamafa o se tino uʻamea o faʻamatalaga tutusa.

2. Fa'asologa fa'asolosolo fa'asolosolo: fa'avavevave le atina'eina o ta'avale fou
Matou te iloa le aoga o lenei faiga faʻapipiʻi, o le a la le faʻaogaina o le roto-molding process?Na o le faʻaopoopoina o mea faʻapipiʻi palasitika i mea faʻapitoa i totonu o se faʻailoga, ona fai lea o le limu i luga o le lua faʻasolosolo tuʻusaʻo ma faʻamafanafanaina e le aunoa, o le palasitika o le a i lalo o le gaioiga o le kalave ma le malosi vevela, faʻapipiʻi tutusa, faʻafefete faʻafefe i luga o le fogaeleele atoa o le. le cavity, faia le foliga o le manaomia, toe e ala i le cooling tulaga, stripping faagasologa ina ua mavae se oloa tuufaatasia, ma isi O loo i lalo o le faafaigofieina faagasologa schematic siata.

O se tasi o uiga o le fa'aogaina fa'asolosolo fa'asolosolo o le tele po'o le sili atu le lapopo'a o'o'o oloa palasitika ma lavelave luga curved e mafai ona saunia i le taimi e tasi.E na'o le fetaui ma le tele o le tino o le ta'avale, foliga fa'asolosolo laina, fa'afefeteina mana'oga lamolemole.
Atonu e fenumiai nisi tagatafaiga fa'apipi'i palasitika ose faiga fa'ailoga fa'ailoga atoa ma le tasi vaega,o le mea moni, o le mea mulimuli e tatau ona faafaigofieina le tekinolosi uelo, faaleleia le fausaga malosi, faaleleia le faamoemoega o le itupa matagofie, vaai atili i le faitotoa i le faailoga tusi, ae e le o fafo atu o le tino o auala gaosiga masani, ma le muamua. o se auala e fa'aletonu ai le gaosiga o le tino o le ta'avale tasi le taimi.

E ui lava o le tekinolosi o loʻo i ai pea i lona pepe, ae o loʻo i ai pea le tele o mea lelei.Pei o le:

O tau faʻaleleia o taavale masani e tusa ma le 13 miliona USD, lea e matua faʻatapulaaina ai le atinaʻeina o taavale.O lenei faiga fou e faʻafaigofie ai le fausaga o le tino, faʻaitiitia le faigata ma le tau o le gaosiga o vaega, ma faʻapuupuu le taamilosaga o gaosiga o oloa.

Pe a faʻatusatusa i le tino uʻamea masani, o le mamafa o le tino palasitika uma e faʻaitiitia i le sili atu ma le faalua, lea e fesoasoani e ausia ai le tino mama ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le suauu.

O le tasi-shot molding technology o loʻo i ai le tele o pusa module, lea e mafai ai ona faʻapitoa le gaosiga ma faʻaleleia le tulaga o le taʻitoʻatasi o le tino o le taavale.

Ona o le faʻaaogaina o palasitika faʻalelei, o le a le faʻaleagaina e le tino o le taʻavale le siosiomaga, ma o le a le pala le tino o le taavale i le faʻaaogaina i aso uma.

O le tino o le taavale e mafai ona faia i luga o le vasega A luga e ala i lanu fefiloi meafaitino, lea e faasaoina ai le tele o tupe teufaafaigaluega i le phosphating ma le electrophoresis faagasologa pe a faatusatusa i faiga vali masani, faia le faagasologa o le gaosiga e sili atu le siosiomaga ma faaitiitia le taumafaina malosi.
3. tino palasitika e mafai foi ona saogalemu
Matou te iloa o le tino o mea e manaʻomia mo le saogalemu e maualuga tele, o lenei ituaiga o faʻailoga tino e mafai ona fetaui ma manaʻoga malosi, e mafai ona puipuia lo tatou saogalemu?O a ona itu lelei ma mea le lelei?

Ona o le malosi faanatura o palasitika, ma faigofie ona gaosia shrinkage deformation, fausaga palasitika faigofie e le lava e ausia manaoga malosi.Ina ia foia lenei faʻafitauli, o le tele o tino tuʻufaʻatasia o le a faʻaogaina le fausaga faʻapipiʻi uamea poʻo le faʻaopoopoina o mea faʻamalosi e pei o le fiber tioata, e faʻaleleia ai le malosi o le tino.

I le tulaga o se fausaga uʻamea i totonu, o loʻo faʻapipiʻi le mata i totonu o le paʻu ma faʻapipiʻiina i meafaitino i le taimi o le taamilosaga, e pei lava o se sima faʻamalosia, o le mesh e faʻafefe ai le paʻu o le palasitika ma faʻateleina le malosi o le tino.E le gata i lea, ina ia faʻamalosia atili le tino, o nisi tagata gaosi oloa o le a faʻaopoopoina le faʻavaa alumini i totonu o le tino, e ui lava o le mamafa e faʻateleina vaega o le tino, ae mafai ona faʻamautinoa lelei le saogalemu o le eletise o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le faʻavaa.

O le mea moni, ona o se fa'ailoga tino palasitika uma o le sa'o o masini fa'apipi'i, saoasaoa, tu'ufa'atasia o se fa'ata'ita'iga oloa tu'ufa'atasiga e maualuga atu mana'oga, faiga e faigata, pe a na'o le fa'aaogaina o le fiber fa'amalosia, pe i luma po'o le mae'a fa'afefiloi e mafai ona fa'afefiloi alava ma mea mata tutusa. , o lenei ta'ita'i sa'o i oloa mea fa'ainisinia o le tino o le ta'avale e le mautu.

I le fa'ai'uga, o le fa'ameamea ma le fausaga e fa'aitiitia ai le mamafa o le tino.E ui o lea lava ituaiga tino e tele lava faaletonu i le taimi nei, ae o loo i ai lava i lona tulaga faatamaitiiti, ae o loo iai fuafuaga e faaleleia atili ai le malosi.

O le tekonolosi o loʻo faʻatapulaʻaina nei i le maketi eletise eletise maualalo, ae o loʻo faʻamoemoe e faʻaaogaina lautele i le lumanaʻi.O le fa'aleleia atili o le saogalemu o le a avea ma ki i se fa'asalalauga lautele.

Afai e te vaʻai i se taavale eletise i luga o le auala i le lumanaʻi, atonu o le a fai mai tagata, "Vaʻai, o le palasitika."E mafai ona e fai atu, “La’u pele, o se tino palasitika lena.”


Taimi meli: Me-13-2022